Spa & Bad på Norra Kajen

De bästa reklambärarna anses ju vara nöjda kunder. Marie och Hasse Hellström valde att gå steget längre och blev återförsäljare av det spabad de var ägare till. I december flyttade Spa & Bad Interiör in i nya butikslokaler på Norra Kajen, och ägarna passade då på att utöka sitt sortiment med en annan av sina passioner; nämligen inredning.

SB_webb

Marie och Hasse startade Spa & Bad Interiör för två år sedan, då hade de varit lyckliga spabads-ägare i åtta år. När några av parets vänner fick ett utrymme över i sin affärslokal, hörde de av sig och undrade om Hasse och Marie inte skulle hyra utrymmet och passa på att bli återförsäljare spabad.
– Så pass bra och nöjda ambassadörer var vi, säger Marie och skrattar. På fem veckor, parallellt med våra heltidsjobb, kontaktade vi tillverkaren, inredde lokalen, lärde oss allt om produkten, besökte fabriken i Kinna och planerade invigningen. Det var intensivt!

”Ett mini-New York”
Den ursprungliga lokalen låg i Södertälje, men utrymmet var begränsat. När paret besökte Kvarnholmen i jakt på större lokaler föll de direkt.
– Vi kom precis från en New York-resa och hela Norra Kajen med tegelhusen påminner ju om ett mini-New York!
Efter ytterligare några besök och research om Kvarnholmen och dess framtid var allt klart och första december öppnade butiken. Förutom svensktillverkade spabad säljer Marie och Hasse utvald inredning från främst danska och svenska märken. I butiken hittar man bland annat märken som OiSoiOi, aF Swedala, Bloomingville, Kobo och Pipols Bazaar. Dessutom säljer de såklart alla typer av tillbehör för spa och pooler. Allt från klor och kemikalier till vattentåliga högtalare och flytande mini-barer.

Fullservice på flera plan
– Vi vill gärna utöka det alternativa sortimentet med inredning och vara en del av fullservice-konceptet som växer fram på ön, berättar Marie. Man ska inte behöva åka över till stan eller Nacka om man inte vill. Allt ska finnas här!
Fullservice är också ledord för parets spabadsförsäljning. De ombesörjer platslyftet av baden (bokar kranföretag och kollar lyftväg), driftsätter och testar badet och har spabad-skola för nya kunder.
– Det blir en nära relation med kunden, och många hör av sig och berättar hur nöjda de är, säger Hasse.
De typiska spabads-köparna är mellan 40-60 år, och köper ett spabad till sitt lanställe eller sin villa. Många har ledsnat på sin pool och all skötsel som följer med den. Spabad är mycket enklare att sköta. Dessutom har det massagefunktioner och går att använda året runt.
– Det är nästan på vintern de är härligast att använda. Att krypa ned i det varma vattnet när det är minusgrader ute… Det är underbart! avslutar Marie.

Här hittar du Spa & Bad Interiörs hemsida: http://www.spaochbadinterior.se/
Fotograf: Sebastian Hellström