Lokaler på Kvarnholmen

Kvarnholmen Utveckling äger flera fastigheter ämnade för kommersiell eller kulturell verksamhet. I takt med att Kvarnholmen utvecklas avyttras eller hyrs dessa ut.

Kvarnholmens centrum

I öns gamla Spisbrödfabrik, som de sista åren fungerade som bageri, har ett nytt närcentrum tagit form.

Som boende på Kvarnholmen ska du inte behöva lämna ön för att utföra vardagsärenden. I vårt eget närcentrum finns allt du behöver för en smidig vardag.

Våren 2018 öppnade Coop en livsmedelsaffär på omkring 1 000 kvm i bottenvåningen, med ingång från Kvarnholmsvägen. Här finns ett brett sortiment med fokus på färskvaror. I våningen ovanpå, med entré från Tre Kronors väg finns idag populära Robin Delselius Bageri med brödbutik och servering, pizzabistron Crispy Pizza, Kvarnholmens Apotek och Kvarna Kemtvätt & Skrädderi. På det tredje planet finns Kvarnholmens Tandläkeri och Kvarnholmens vårdcentral.

Fastigheten ägs sedan 2022 av Tilia Fastigheter.

Havrekvarnen

Kontor, kultur eller centrumverksamhet i ikonisk funkisbyggnad

Havrekvarnen ligger centralt på Kvarnholmen nära affärer, restauranger, parkområden och kommunikationer. Eftersom byggnaden har ett mycket viktigt arkitektoniskt värde har den nedgångna kvarnen återuppbyggts för att få fram det ursprungliga utseendet. Inredning och färgsättning är densamma som i originalbyggnaden, med öppna våningsplan och synliga bärande bjälkar och pelare. Den gamla Havrekvarnen byggdes på 1920-talet och är en milstolpe i arkitekturhistorien, som ett av de första exemplen på industrifunktionalism i Sverige. Här tillverkade KF under många år havregryn och cornflakes, men verksamheten lades ner i början av 1980-talet.

Havrekvarnen ägs sedan 2023 av Tilia Fastigheter.

Läs mer här>>

Markan

Möjlighet att etablera en profilstark restaurang med ett unikt läge och spektakulär sjöutsikt i en urban miljö.

På Kvarnholmens norra kaj, strategiskt nära båt- och busskommunikationer, finns en unik byggrätt för en restaurang. Direkt utanför angör SL:s pendelbåt, tar man hissen intill når man närservice som livsmedel, bageri och apotek samt bussar till Slussen och Nacka. Restauranglokalen som beskrivs i byggrätten har en stor och öppen yta med panoramafönster ut mot Saltsjön och öppningsbara glaspartier för att nå en uteservering. Uteserveringen ligger i ett skyddat läge med vindskydd av glas och närhet till kajkanten. Det finns också en möjlighet att koppla ett kajtorn (90 kvm i tre plan) till restaurangen.

Har du en intressant affärsidé med stark identitet som skulle kunna rymmas här, butik, kontor, restaurang eller annat? Kontakta oss för vidare diskussion.

Lokalfakta

Inflyttning: Efter överenskommelse
Planarkitekter: Nyréns Arkitektkontor
Totalarea: ca 680 kvm
Lokalarea: ca 620 kvm
Ljus BTA: ca 265 kvm
Area kök: ca 150 kvm
Antal plan: 1
Max antal sittplatser: ca 188 + uteservering

Mer information om byggrätten finns här

Munspelet och Magasin V

Här finns möjlighet för kontor, galleri, restaurang eller showroom.

En av Sveriges mest kända byggnader, Munspelet, ritades av arkitekt Olof Thunström. Det fungerade ursprungligen som huvudkontor för kvarnverksamheten på ön. Munspelet används under en övergångsperiod som projektkontor för Kvarnholmen Utveckling och som platskontor för byggföretagen. Byggnaden har en öppen planlösning och stora panoramafönster med fantastisk utsikt.

Nedanför munspelet finns även en större byggrätt/tomt. Konceptutveckling av platsen pågår. Har du en intressant affärsidé med stark identitet som skulle kunna rymmas i Munspelet, butik, kontor, restaurang eller annat? Kontakta oss för vidare diskussion.

Lokalfakta

Arkitekter: KF/Thunström, Claes Tottie
Totalarea: 2 645 kvm
Lokalarea: 2 150 kvm
Area övre plan: ca 1 200 kvm
Area nedre plan: ca 565 kvm
Area entréplan: ca 845 kvm
Antal plan: 3

Byggrätt tomt ca 10 000 kvm.

Vi love Kvarnholmen