Lokaler på Kvarnholmen

Kvarnholmen Utveckling äger flera fastigheter ämnade för kommersiell eller kulturell verksamhet. I takt med att Kvarnholmen utvecklas ska dessa avyttras eller hyras ut.

Kvarnholmens centrum

I öns gamla Spisbrödfabrik, som de sista åren fungerade som bageri, har ett nytt närcentrum tagit form.

Som boende på Kvarnholmen ska du inte behöva lämna ön för att utföra vardagsärenden. I närcentrum finns både livsmedel, vård och service.

Våren 2018 öppnade Coop en livsmedelsaffär på omkring 1 000 kvm i bottenvåningen, med ingång från Kvarnholmsvägen. Här finns ett brett sortiment med fokus på färskvaror. I våningen ovanpå, med entré från Tre Kronors väg finns idag Robin Delselius Bageri med brödbutik och servering, pizzabistron Crispy Pizza, Kvarnholmens Apotek och Kvarna Kemtvätt&Skrädderi. På det tredje planet finns Kvarnholmens Tandläkeri och Kvarnholmens vårdcentral.
Tilia Fastigheter AB förvärvade fastigheten under 2022

Havrekvarnen

Kontor, kultur eller centrumverksamhet i ikonisk funkisbyggnad

Havrekvarnen ligger centralt på Kvarnholmen nära affärer, restauranger, parkområden och kommunikationer. Byggnaden har stor potential med stora öppna lokalytor där du som hyresgäst har goda möjligheter att påverka lokalernas utformande. Havrekvarnen byggdes på 1920-talet och är en milstolpe i arkitekturhistorien,som av de första exemplen på industrifunktionalism i Sverige.

Här tillverkade KF under många år havregryn och cornflakes, men verksamheten lades ner i början av 1980-talet. Eftersom byggnaden har ett mycket viktigt arkitektoniskt värde rustas Havrekvarnen upp med rätt material och färgsättning för att få fram det ursprungliga utseendet.

Tilia Fastigheter förvärvade fastigheten 2023.

Läs mer om Havrekvarnen:
https://kvarnholmen.com/havrekvarnen/

Markan

Nu finns det ett tillfälle att etablera en profilstark restaurang med ett unikt läge och spektakulär sjöutsikt i en urban miljö.

Byggrätten ligger på Kvarnholmens norra kaj strategiskt nära båt- och busskommunikationer. Direkt utanför angör SL:s pendelbåt, tar man hissen intill når man närservice som livsmedel, bageri och apotek samt bussar till Slussen och Nacka. Restauranglokalen som beskrivs i byggrätten har en stor öppen, flexibel yta med panoramafönster ut mot Saltsjön och öppningsbara glaspartier för att nå uteserveringen. Uteserveringen ligger i ett skyddat läge med vindskydd av glas och närhet till kajkanten. Det finns möjlighet att koppla ett kajtorn (90 kvm i tre plan) till restaurangen.

Lokalfakta

Inflyttning: Efter överenskommelse
Planarkitekter: Nyréns Arkitektkontor
Totalarea: ca 680 kvm
Lokalarea: ca 620 kvm
Ljus BTA: ca 265 kvm
Area kök: ca 150 kvm
Antal plan: 1
Max antal sittplatser: ca 188 + uteservering

Mer information om byggrätten finns här

Kontakta:
Kvarnholmen Utveckling AB
info@kvarnholmen.com

Munspelet

Här finns möjlighet för kontor, galleri, restaurang eller showroom.

En av Sveriges mest kända byggnader, Munspelet, ritades av arkitekt Olof Thunström. Det fungerade ursprungligen som huvudkontor för kvarnverksamhet. Munspelet används under en övergångsperiod som projektkontor för Kvarnholmen Utveckling och som platskontor för byggföretagen. Här finns också flera mindre kontor.
Byggnaden har en öppen planlösning och stora panoramafönster med fantastisk utsikt. Den kan användas för representativa kontor, restaurang, galleri eller showroom.

Lokalfakta

Arkitekter: KF/Thunström, Claes Tottie
Totalarea: 2 645 kvm
Lokalarea: 2 150 kvm
Area nedre plan: ca 565 kvm
Area entréplan: ca 845 kvm
Antal plan: 3

Kontakta:
Hanna Malmeby
hanna.malmeby@jm.se
08-782 84 75

Vi love Kvarnholmen