Bostadstor

3 700 nya bostäder ska byggas på Kvarnholmen för dig som vill ha ett urbant boende vid vatten.

Just nu byggs det för fullt på Kvarnholmens nordvästra kaj, och nya projekt är på gång centralt vid Platån och vid övre delen av Kvarnholmsterassen mot söder. Samtliga områden har fantastiska utsikter mot Saltsjön, Stockholms inlopp, Djurgården och Lidingö, eller mot Svindersviken.

Här under hittar du byggherrarnas aktuella bostäder och länkar till deras respektive webbsidor. Där  hittar du mer information och kan anmäla ditt intresse i ett tidigt skede.

Södra Kvarnholmen

Med härligt söderläge mot Svindersviken.

Sillkajens Platå 1 – JM

På solsidan av Kvarnholmen

Med utblick över Svindersviken blir Sillkajens Platå först ut på Kvarnholmens södra sida. I första etappen bygger JM 55 bostäder i två punkthus. Här har vi tagit fasta på livet mellan husen där gårdar, torg och kaj utformas för såväl möten som egen tid. Alla lägenheter har balkong, uteplats eller terrass och mellan husen finns gemensamma, grönskande innegårdar i söderläge med plats för umgänge, lek och rekreation.
Byggherre: JM
Antal lägenheter: 55
Preliminär första inflytt: Q3 2022

TILL JM

Centrala Kvarnholmen

Vidunderliga vyer med ett centralt läge nära service och skolor.

Kvarnholmsterassen 1

Hem med skärgårdskänsla

Kvarnholmsterassen 1 kommer att bestå av 100 lägenheter om 2-4 rok fördelade på fem huskroppar, ett gårdshus, två lamellhus och två punkthus med en gemensam innergård. Placeringen av husen liknar en solfjäder där alla lägenheter får balkong eller uteplats, flera med utsikt mot naturen och Svindersvikens vatten.
Byggherre: Peab
Antal lägenheter: 100
Preliminär säljstart: Q1 2020.

TILL PEAB 

Stockholm Lighthouse – JM

Bo med panoramautsikt

Stockholm Lighthouse består av tre delar. I Panorama finns 68 bostäder i de två östligaste huskropparna med vyer mot skärgården eller Djurgården. Galleriet har 16 etagelägenheter med panoramafönster från golv till tak. Fyrtornet har 12 bostäder och högst upp en inglasad lounge med bastu och relax. Stockholm Lighthouse är ett samverkansprojekt mellan Peab och JM.
Byggherre: JM
Antal lägenheter: 96
Inflyttning: 2017 – 2018.

TILL JM

Stockholm Lighthouse – Peab

Moderna hem i Stockholms nya landmärke

I Stockholm Lighthouse bor du inte bara i en bostad utöver det vanliga utan i ett landmärke vid Stockholms inlopp. Alla lägenheter  (1-5 rok) har balkong eller uteplats. Huset får en gemensam entré med lobbykänsla och i fyrtornet finns en gemensam samlingslokal samt en lounge med bastu och relax. Stockholm Lighthouse är ett samverkansprojekt mellan Peab och JM.
Byggherre: Peab
Antal lägenheter: 130
Inflyttning: 2018

TILL PEAB

Västra Kvarnholmen

På höjden intill funkisradhusen och stenhusen och vid kajkanten med utsikt över Stockholms inlopp

kp_vy

Kajplats Kvarnholmen

Med utsikt mot Djurgården

Kvarteret med fem hus längs kajen får ett fantastiskt läge vid Stockholms inlopp. Samtliga 223 lägenheter har balkong, terrass eller takterrass, och fyra av husen gemensamma takterrasser. Kajplats Kvarnholmen börjar byggas under 2017 och säljs etappvis. Först ut är de två husen närmast stan.
Byggherre: JM
Antal lägenheter: 223
Första inflyttning: Preliminärt Q3 2020.

TILL JM