De tog de vinnande vinterbilderna

Ett filmiskt möte, en stilren bild av snöglädje, och en vykortsvacker båtbild. Det är de vinnande bilderna i fototävlingen #vinterpåkvarnholmen. Juryn utsåg också tre bilder som får hedersomnämnande.

Första pris går till Angelica Höglund, som har tagit bilden av barnet som uppflugen på en papperskorg ser färjorna mötas utanför Kvarnholmen. Juryns motivering: ”Bilden har en stark filmisk känsla, som ett klipp ur filmen om Kvarnholmen. Den visar mötet mellan skärgården och staden och en klassisk grå stockholmsvinter.”

Andra pris får till Jenny Möller, för bilden av ett barn i snön nedanför Hamnmagasinets tegelgavel. Juryn: ”En grafiskt stilren bild, ur en rolig vinkel och med ett intressant perspektiv. Ett oväntat motiv med ändå med spår av igenkänning som visar att det är Kvarnholmen.”
Tredjepristagare är Kaisa Koistinen
, som tagit bilden av båten som passerar utanför Kvarnholmen. Motivering: ”En vacker komposition och en vykortslik bild med vinterkänsla, som säger mycket om upplevelsen av Kvarnholmen med båtar som passerar förbi.”

hedersprisHedersomnämnande får Robert Adamsson för bilden av radhusen i snö, Robert Andersson för nattbilden av hissen och Karin Lindqvist och Jakob Mechler för bilden av Kvarnholmen sett från andra sidan vattnet.

Mer om vinnarna och tävlingen finns att läsa i nästa nummer av nyhetsbrevet ”Aktuellt på Kvarnholmen”. Det delas ut till alla kvarnholmare under nästa vecka, och kommer också att finnas att läsa på vår webb.

Alla bilderna som deltog i tävlingen kan du hitta på Instagram, sök på #vinterpåkvarnholmen.