Välkommen till Kvarnholmens dag söndag 24 maj kl 12-16

Kvarnholmens_dag

Söndagen den 24 maj kl 12-16 är det åter igen dags för Kvarnholmens dag. Vi öppnar upp dörrarna till våra visningsbostäder och bjuder in till magiska upplevelser, loppis, musik, boule, streetbasket och besök på Briggen Tre Kronor.

KvarnholmensDag

hittaHit
Missa inte att bli fotokonst på Makaroni konstgalleri eller att se den kommande konstutställningen på våra byggplank. Magiska Trädgården bjuder på akrobatik, magi och givetvis många workshops och aktiviteter för alla barnarkitekter.

Du kan vandra runt eller åka tuff-tuff-tåg och prova på mat från världens alla hörn eller varför inte premiärtesta den nya uteserveringen på kajen.

Vi på Kvarnholmen Utveckling har öppet hus och berättar om framtidsplanerna för Kvarnholmen.  Peab, JM och Riksbyggen öppnar upp sina showrooms och visningslägenheter och givetvis är Nacka kommun med för att berätta om konsten att bygga stad.

Celebert besök från Briggen Tre Kronor

Tre-Kronor-af-StockholmBriggen förtöjer vid kvarnholmens norra kaj och bjuder till öppet skepp med guidade turer ombord. Briggen Tre Kronor driver initiativet Hållbara Hav och har med sig miljöutställningen ”Etta med kök” – en containerutställning som visar de vanligaste produkterna vi har tillvardags hemma. Här finns information om vilka som är skadliga och hur vi kan undvika eller hitta alternativ till dem.

 

Först i Kvarn-loppis i Gula hangaren

iStock_000005461691_Full

Under sommaren kommer Babar Bazaar att gästpela i Gula hangaren intill Finnbergstunneln varje helg i sommar klockan: 11-16. Premiären  blir på Kvarnholmsdagen Det är bara att komma och fynda eller hyr ett bord för att säljaHyr plats/bord eller fynda.
Mer om loppisen på facebook

Motomichi-@-Makaroni-2--1280x640

Vernissage för konstutställningen på vår byggplank

200 meter byggplank på Kvarnholmsvägen blir utomhusgalleri där 10 svenska och utländska konstnärer visar målningar, kollage och fotografier. Dessutom  växer ett kollektivt konstverk fram mellan den 31 april och 13 juni på byggplanken vid Bageriet och JM:s kommande byggprojekt Spisbrödsfabriken.

Makaroni konstgalleri har även öppet inomhus på Kvarnholmsvägen 89 och visar japanen Motomichi Nakamuras första soloutställning i Sverige.
På Kvarnholmsdagen kommer dessutom Glimpse fotostudio tillbaka och alla modiga har möjlighet att förvandlas till fotokonst.

Magiskt kring Disponentvillan

10603690_520178001460141_2334487289577904483_nMagiska Trädgården som håller till ki och kring den gamla Disponentvillan vid Juvelvägen bjuder på akrobatik, workshops, gungstolsservering och aktiviter för alla barn.

Under dagen blir det live-graffiti på Magiskas byggplank. Muralkonstnärer tolkar artiklar ur barnkonventionen med fokus på barns rätt till staden. Verket utförs live inför publik klockan 12-16

 

 

 

Nacka kommun på plats

Nacka kommun är på plats och berättar om konsten att bygga stad, hur medborgarna är med och utformar Kvarnholmens offentliga rum.

Rosa Husvagnen tillbaka med Quesadillas, boule och musik

rosa

Rosa Husvagnen kommer tillbaka till Mjölnarsvägen om än bara för en dag. Här serveras fantastiska Quesadillas och det blir  boulespel för alla. Instruktör finns med på plats. Palmberg/Svensson Duo spelar avskalad, varm melodisk jazz och bossa nova kl 14–16.

 

 

 

 

 

11206783_755201771260364_1725056380380523701_o

Streetbasket med Kvarnholmen Millers

Vår egen idrottsförening bjuder upp till Streetbasket. Alla kan delta eller bara titta på!
Du kan anmäla ett lag här

Välkomna till en histkligt rolig dag på Kvarnholmen!

Vi uppdaterar informationen om Kvarnholmens dag kontinuerligt på vår Facebooksida här

Karta Kvarnholmens dag 24 maj 2015
Karta Kvarnholmens dag 24 maj 2015

Klicka på bilden för större karta (öppnas i nytt fönster).