Idag flyttar de första in på Kvarnholmen

Idag flyttar de första boende in på kajen i nya stadsdelen Kvarnholmen, mitt i Stockholms inlopp. Intresset för de nybyggda bostadshusen, som ligger precis vid vattnet mittemot Djurgården, har varit stort. Samtliga bostäder i första etappen sålde slut omgående.

– Kvarnholmen är en halvö som med sitt enastående läge och historiska bruksmiljö väckt stort intresse bland Stockholmarna, säger Jeanette Körössy, projektledare på JM. Här växer en helt ny vattennära stadsdel fram, med över 2 000 bostäder.

Det första nya bostadsprojektet på Kvarnholmen, Kajhusen, är byggt på norra kajen nära vattnet och med utsikt över Djurgården. De nya bostadshusen, om totalt 54 bostäder, är byggda med en fasad och färgsättning som smälter in i den omgivande bruksmiljön.
På onsdag flyttar Annika Gilén in i Kajhusen med sin familj.

– Vi fastnade för läget, att Kvarnholmen ligger både sjönära och nära till stan, och att det är nybyggt, säger Annika. Bruksmiljön känns också häftig, vi hoppas den behålls så mycket som möjligt.

På Kvarnholmen pågår byggarbeten med fortsatta bostadsprojekt. JM bygger Nya Kvarnen 1 och 2, om totalt 144 bostäder, som har inflyttning under 2013 och 2014.

Snabbfakta om Kvarnholmen:
Kvarnholmen är ett av de största nybyggnadsområdena i Stockholm under de kommande åren. Den nya stadsdelen beräknas vara färdigutvecklad 2022 och kommer att få omkring 5 000 invånare, drygt 2 000 bostäder och cirka 1 000 arbetsplatser. Dessutom planeras för bland annat en grundskola för 700 elever, lokaler för kultur- och eventverksamhet och en sjökrog i toppklass.

Se www.jm.se/nyhetsrum för fler högupplösta bilder