Ny plats för möten hos Sjölinskans vid Norra Kajen

Boutique-konferens för ledningsgrupper, styrelser och andra som vill mötas enskilt men ändå nära stan, i en personlig och trevlig miljö och med bra service.

Så beskriver Anna Sjölin sin konferensverksamhet, som öppnar i Hamnmagasinet vid Kvarnholmens norra kaj i början av mars.

Idén fick hon efter att ha arbetat som vd-assistent i närmare 20 år och saknat just den sortens lokaler att boka för möten. En plats där man kan mötas och diskutera ostört och utan att behöva anpassa sig efter bestämda tider för lunch och fikapaus.

–Till slut tänkte jag att jag får väl öppna ett sånt ställe själv då, säger hon. Småskaligt, flexibelt och exklusivt, med bra och personlig service.

Läget och miljön avgjorde att det blev just Kvarnholmen. Tiden är dyrbar, säger Anna Sjölin, och det är en stor fördel att det går snabbt att ta sig till Kvarnholmen från innerstan. Lokalen med sin storslagna utsikt över farleden ligger alldeles bredvid båtbryggan och pendelbåten.

Sekretess är också viktigt vid möten, säger hon. Hos Sjölinskan får man ha lokalen för sig själv och slipper avbryta viktiga diskussioner för att dela utrymmen med andra grupper.

Miljön ska vara personlig och trivsam, och just nu inreder Anna Sjölin för fullt med handplockade möbler och föremål från olika tidsepoker. I början av mars ska allt stå klart för att ta emot de första konferensgästerna.