Coop öppnar ny butik på Kvarnholmen

Pressmeddelande 2016-08-16

Med avstamp i historien är Coop med och skapar framtidens Kvarnholmen. En ny butik på ca 1000 kvm blir det nya bostadsområdets matnav och kommer att inrymmas i den gamla Spisbrödsfabriken, som byggs om till ett närcentrum.

Coops nya butik planeras att öppna i mars 2018 då närcentrumet står klart. Butiken kommer att fokusera på färskvaror och ha ett brett sortiment som skapar matinspiration.

– Vi är glada över att Coop kommer att etablera sitt nya butikskoncept här på Kvarnholmen och det kommer att bli en viktig del i det nya närcentrumet, säger Nicklas Backfjärd, VD för Kvarnholmen Utveckling AB.

– Vi ser fram emot att etablera en butik på Kvarnholmen, som kommer att bli ett nytt spännande bostadsområde. För oss blir det dessutom en comeback på Kvarnholmen där Kooperativa Förbundet, KF, tidigare drev livsmedelsfabrikerna som tillverkade de första Coop-produkterna, säger Christian Wijkström, regiondirektör Coop Stockholm.

Kvarnholmen utvecklas till en helt ny stadsdel där historiska omgivningar blandas med moderna bostäder och verksamheter. Här kommer det att byggas drygt 3000 bostäder, skola och kommersiella lokaler.

För mer information, kontakta:
Coops pressjour
Tel: 010-743 13 13

Ingela Lispers, Kvarnholmen Utveckling AB
Tel: 070-114 96 14
E-post: ingela.lispers@peab.se

Ladda ner bilden här

OM KVARNHOLMEN
Kvarnholmen är en halvö i Nacka, bara 10 minuter från Stockholms innerstad. Här utvecklas en ny stadsdel i historisk miljö, starkt präglad av sitt industriella arv.
Kvarnholmen Utveckling AB driver stadsutvecklingen på Kvarnholmen och ägs gemensamt av JM, Peab och Folksam. I arbetet ingår att utveckla infrastrukturen på ön och att förvalta kommersiella fastigheter. Tillsammans med Nacka kommun tar Kuab fram detaljplaner för över 3000 nya bostäder och 30 000 kvadratmeter kommersiella lokaler.