Bageri öppnar i närcentrum i höst

Nu är det klart! Robin Delselius Bageri öppnar i Kvarnholmens närcentrum i höst, och Bageriet får sitt eget bageri med butik och café.

Robin Delselius kommer från en familj av bagare. Hans morfar Jan Delselius startade Delselius konditori i Gustavsberg på 80-talet, och hela familjen är idag verksamma inom branschen.

–Det blir mycket prat om bröd och tårtor när vi träffas, säger Robin.

Själv började Robin hjälpa till i familjens bageri redan i 10-årsåldern, och därifrån har intresset bara blivit större. För två år sedan valde han att starta eget, en verksamhet som snabbt har vuxit.

Han har idag bagerier på Södermalm, i Gamla Enskede och i Stavsnäs. Produktionen på Renstiernas gata på Söder har vuxit ur lokalerna, så i höst flyttar hela söderbageriet till Kvarnholmen och en betydligt större lokal. Verksamheten på Söder, i Enskede och i Stavsnäs fortsätter annars som vanligt.

–Vi satsar på bra ekologiska råvaror, och på att göra allt själva från grunden. Vi kokar egen vaniljkräm och egen sylt, till exempel, säger Robin.
–Vi gör allt, från bröd och bullar till pajer, tårtor och kondisbitar. Ett riktigt klassiskt kvartersbageri och konditori, helt enkelt.

Robin Delselius har själv tidigare bott på Kvarnholmen och sedan dess haft ögonen på hur området utvecklas. Nu tycker han det är extra roligt att öppna i ett kvarter som heter Bageriet, och som har en historia av bröd och bakande.

Han hoppas kunna öppna Kvarnholmens nya bageri runt månadsskiftet oktober/november. Då blir det både bageri, brödbutik och café med 30-40 sittplatser i lokalen mot Tre Kronors väg.