17 000 kvm öppnas upp för kultur, mat och underhållning på Kvarnholmen

I sommar öppnar en helt ny arena för kultur, mat och underhållning. Nacka kommun och Kvarnholmen Utveckling tar byggarbetsplatsen till en ny nivå och under byggtiden fram till 2025 öppnar man upp lokaler och platser som annars skulle stå tomma och oanvända. Redan i sommar är det premiär för ett antal kultur-, mat-, och underhållningsverksamheter.

K_konstr

Idag presenterades fyra av de verksamheter som redan är klara för Kvarnholmen under konstruktion. På ön Kvarnholmen i Nacka kommun är det full byggaktivitet, och här byggs cirka 3000 bostäder fram till år 2025.

Sommaren 2014 är startskottet för Kvarnholmen under konstruktion, ett initiativ för att skapa en levande stadsdel för boende och besökare. Även under byggtiden.

– Vi vill göra Kvarnholmen levande och spännande för alla som bor här och som besöker ön, trots byggdamm och markarbeten, säger Nicklas Backfjärd, Vd Kvarnholmen Utveckling AB.

Initiativet är tänkt att skapa en mångfald av människor och uttryck på ön. Redan i sommar kommer Nackabor, Stockholmare och turister att kunna besöka och njuta av ateljéer, verkstäder, ytor för samvaro och lek, boulebanor, mat och dryck, fester, uppträdanden, konserter, modevisningar och loppmarknader med mera.

–  Nacka är en kommun som växer explosionsartat och vi vill att Nackabor och Stockholmare ska möta det som händer med nyfikenhet, säger Klara Broryd-Palmberg, stadsbyggnadsstrateg, Nacka kommun. Ska vi lyckas så måste vi vara nyskapande när vi bygger stad och det tycker jag att Kvarnholmen är ett väldigt bra exempel på.

Aktiviteter och verksamheter som inte är säsongs- och väderberoende kommer hålla öppet året runt och utomhusaktiviteter kommer hålla öppet under sommarsäsongen. För mer information om öppettider kontakta respektive verksamhet/arrangör.

För mer information
Assi Abdel-Baki, marknadschef Kvarnholmen Utveckling AB, 0732- 53 31 31
Sam Carlsson, pressansvarig Nacka kommun, 0704-31 79 41

Pressbilder finns på www.mynewsdesk.com/se/kvarnholmen 


Premiärverksamheter – Kvarnholmen under konstruktion

Äppelvillan
Verksamhet: En mångkulturell och folklig samlingsplats för Stockholms unga vuxna
Arrangörer: Huset Under Bron
Plats: Disponentvillan
Premiärdatum: 27/6
Öppettider: fredagar kl. 16-01, lördagar kl. 14-01
Åldersgräns: 21

Makaroni
Verksamhet: Konstnärsateljéer, galleri, artshop, öppen studio
Arrangörer: Malou Bergman
Plats: Makaronifabriken
Premiärdatum: 15/6
Öppettider: se www.makaroni.se

Den rosa husvagnen
Verksamhet: Ambulerande verksamhet som på ett levande sätt kombinerar kultur, konst, musik, boule och mat.
Arrangörer: Kaspar Druml, Manuel Vidal
Plats: Mjölnarböjen, Kvarnholmens västra udde
Premiärdatum: 14/6
Öppettider: torsdag–söndag klockan kl. 13–21

Magiska Trädgården
Verksamhet: Lek och aktivitet för barn och vuxna med fokus på allt som är njutningsfyllt med ett urbant hållbart familjeliv i form av stadsodling, ekologisk lekpark, skogs-parkour.
Arrangörer: Amanda Larsson
Plats: disponentvillan
Premiärdatum: 15/6
Öppettider: se www.magiska.se