När man ska väcka en slumrande stadsdel till liv blir området under en tid ofrånkomligt en byggarbetsplats. Redan under byggtiden öppnar vi därför upp för kulturella aktiviteter, pop-up-restauranger och tillfälliga verksamheter var helst vi kan, samtidigt som det nya Kvarnholmen börjar växa fram.

Lilla Kvarnholmen

I nya parken Lilla Kvarnholmen kan barnen leka mitt i Kvarnholmens historia i en unik och kreativ miljö. Här finns också boulebana, grillplats, soldäck och gott om sittplatser. I lekparken finns miniatyrer av den gamla industrimiljön och mycket att upptäcka och leka med. Den har designats av Tor Svae och bygger på idéer från boende på Kvarnholmen. Parken ligger i sluttningen ner mot Södra Kajen och Svindersviken, med strålande utsikt och södersol. Du hittar den vid Siktvägen, bredvid radhusen.

Café Kvarnholmen

På Kvarnholmsvägen 87, mitt emot Bageriet, serverar Felix och Felicia frukost, lunch och fika med kaffe, bullar och fräscha juicer och smoothies. Café Kvarnholmen slog upp portarna i februari 2016, och har öppet måndag–fredag  kl 08.00-17.00, lördag–söndag kl 9.00-16.00.
Mer information finns här:

facebook  instagram

Café Kvarnholmen

På Kvarnholmsvägen 77, mitt emot Bageriet, serverar Felix och Felicia frukost, lunch och fika med kaffe, bullar och fräscha juicer och smoothies. Här finns också ett litet minilivs. Café Kvarnholmen öppnade så sent som i februari 2016, och har öppet tisdag–fredag  kl 07.30-18.00 samt lördag–söndag kl 9.00-17.00
Mer information finns här:

facebook  instagram

DonFelice

Felix och Felicia står också bakom Kvarnholmens nya kvarterskrog DonFelice. Här hittar man goda pizzor och skönt häng i baren. Sommarfilialen DonBar serverar svala drycker med oslagbar sjöutsikt så länge vädret tillåter, på terassen vid hissen mellan Norra kajen och Kvarnholmsvägen. Adressen är till DonFelice, som har öppet året runt, är Kvarnholmsvägen 84.

 

Mer information hittar du här:

facebook instagram

Guidade turer på Kvarnholmen

Under turen berättar vår guide Eva Harrysson om Kvarnholmens historia, om utvecklingen av holmen och om planerna för framtiden. Turen tar 1,5 – 2 timmar och är gratis, men kräver en föranmälan. 2018 års turer är nu avklarade, vi återkommer med fler datum under 2019.

ANMÄL DIG HÄR

Sveriges godaste glass

På Kvarnholmen hittar du Sveriges godaste glass. SNÖ som huserar på Mjölnarvägen 26 vid Kvarnholmens kaj har vunnit glass-SM både 2016 och 2018. Glassmästaren Kenneth Erlandson serverar förutom landets godaste glass också matiga mackor, focaccia och kaffe. Väl värt ett besök!

Under höst och vinter har SNÖ öppet lördag och söndag kl 11-16.
Mer information hittar du här:
facebook