Smultronställen på
kvarnholmen

När man ska väcka en slumrande stadsdel till liv blir området under en tid också en byggarbetsplats. Samtidigt som det nya Kvarnholmen nu börjar växa fram, så öppnar vi därför upp för kulturella aktiviteter, pop-up-serveringar och tillfälliga verksamheter var helst vi kan.

Lilla Kvarnholmen

I nya parken Lilla Kvarnholmen kan barnen leka mitt i Kvarnholmens historia i en unik och kreativ miljö. Här finns också boulebana, grillplats, soldäck och gott om sittplatser.
I lekparken finns miniatyrer av den gamla industrimiljön och mycket att upptäcka och leka med. Den har designats av Tor Svae och bygger på idéer från boende på Kvarnholmen.
Parken ligger i sluttningen ner mot Södra Kajen och Svindersviken, med strålande utsikt och södersol. Du hittar den vid Siktvägen, bredvid radhusen.

Don-familjen

Redan 2016 öppnade Felix och Felicia café på Kvarnholmen. Nu driver de kvarterskrogen Don Felice och bakfickan Don Poketto på Kvarnholmsvägen. På sommaren står de också bakom den uppskattade sommarbaren Don Bar, med strålande sjöutsikt från en avsats vid Kvarnholmens stora trappa.

Mer information:

  

Kvarnholmens centrum

Nu bakas det  igen i en del av Kvarnholmens gamla bageri. Robin Delselius bageri har också en servering i Kvarnholmens centrum. I centrum hittar du också livsmedelsaffär, vårdcentral, tandläkare, apotek, kemtvätt och frisör.

Mer information om verksamheterna i centrum:
Robin Delselius Bageri
Coop Kvarnholmen
Kvarnholmens vårdcentral
Kvarnholmens tandläkeri
Kvarnholmens apotek
Kvarna kemtvätt

Upptäck Kvarnholmens historia

Under turen berättar vår guide om Kvarnholmens historia, om utvecklingen av holmen och om planerna för framtiden. Den guidade turen tar 1,5 – 2 timmar och är gratis, men kräver en föranmälan. Vi anpassar den efter rådande rekommendationer, allt sker utomhus och grupperna är begränsade så att ingen behöver trängas.

ANMÄL DIG HÄR

Sveriges godaste glass

På Kvarnholmen hittar du Sveriges godaste glass. SNÖ som huserar på Mjölnarvägen 26 vid Kvarnholmens kaj har vunnit glass-SM både 2016 och 2018. Glassmästaren Kenneth Erlandson serverar förutom landets godaste glass också matiga mackor, focaccia och kaffe. Väl värt ett besök!

Under lågsäsong har SNÖ öppet lördag och söndag kl 11.30-16.
Mer information hittar du här:
  

Festliga Kvarnholmen

Kvarnholmens dag har blivit en uppskattad tradition. En dag under sommarhalvåret bjuder vi in kvarnholmsbor och alla andra till aktiviteter, uppträdanden och andra festligheter. Med åren har det blivit allt från livekonserter, barnteater och guidade båtturer till sportaktiviteter och skönt barhäng. Tyvärr fick Kvarnholmens dag 2020 ställas in på grund av den rådande pandemin. Vi hoppas kunna ordna en extra festlig dag 2021.

Vi ordnar också andra tillfällen att mötas och umgås för kvarnholmare, som loppmarknader, klädbytardagar och pysseldagar.